Hogyan kell csókolózni?

Ezúttal nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint a csókolózás rejtelmeinek bemutatása. Sűrűn foglalkoztatja ez a kérdés a fiatalokat, míg idősebbek nehezen tudnak komolyan tekinteni a témára, ami valljuk be érthető is. Nem csak egymás közt, hanem tudományos alapon is, hiszen vitatott a csókolózás ösztönös mivolta. Ugyan civilizált társadalmak többségében már megszokott a csókolózás, mégis akadnak olyan kultúrák, ahol egyáltalán nem része a párkapcsolatoknak. Főleg egyes afrikai és ázsiai kultúrákból hiányzik a csókolózás, de a hétköznapi civilizációban is élnek olyan párok, akik egyszerűen mellőzik ezt a tevékenységet.

Úgy gondoljuk hazánkban, mint a legtöbb európai országban is alapvetően elfogadott a párkapcsolatokban a csókolózás, akár ösztönösen, akár kulturális alapokon rögződött be az idők során. De mi van akkor ha még soha sem csókolóztunk, illetve ha gyermekünket foglalkoztatja ez a kérdés?

Ha egy fajta csókolózási tanácsadást szeretnénk nyújtani, akkor mindenképpen kettéválasztanánk a férfiaknak és a nőknek szóló tanácsadást. Vannak ugyanis olyan dolgok, amire például a férfiaknak talán jobban oda kell figyelni, de elengedhetetlen szabályok a nők számára is.

Az első csók alkalmával azt tanácsoljuk, hogy ne egyből nyelves csókkal indítsunk, ugyanis váratlan meglepetésben lehet része annak, aki főleg csak filmekből ismeri a csók fogalmát. Az első csók alatt kiemelnénk, hogy két pár első csókjánál is érdemes betartani ezt az íratlan szabályt. Ugyanis nem tudhatod, hogy partnered mennyire tapasztalt.
Természetesen fontos a gyengédség, lágyan csókolj első alkalommal! Vérmérséklettől függően előfordulhat, hogy egy vad csókolózást kívánnál, de ezt ne tedd. Később, ha partnered is hajlandóságot mutat rá, akkor eljuttok majd erre pontra is, de fontos a később időhatározó.

Első csókolózás alkalmával, semmiképpen se nyomjuk erősen a szánkat partnerünkéhez. Kellemetlen csalódásoktól kímélhetitek meg egymást, az fogak összekoccanásából eredő fogtörésről nem is beszélve. Célszerű a pároddal ellentétes irányba oldalra dönteni a fejed, ugyanis az orrotok útban lesz és ugyebár lélegezni is kell, ami különösen nehéz lehet, ha ajkaitok összeérnek és még az orrotokon sem tudtok levegőt venni. Hasonlóan érdemes odafigyelni, hogy ne lépj a partnered lábára. Hiszen egymáshoz testközelben vagytok, és ha lábfejetek is egymással szemben áll és közeledtek egymáshoz, akkor kínos pillanatokat tudtok okozni egymásnak.

Csók közben jól eshet a partnerednek, ha átölelitek egymást, vagy megsimogatod arcát, haját. Ezt is érdemes mértékkel, ne fogd meg partnered fejét úgy, hogy mozdítani sem bírja!

Na jó persze nem ilyen vészes a helyzet, de érdemes emlékezni ezeket a tanácsokra, mikor eljön az alkalom. Csak természetesen, nyugodtan.

Befejezésül pedig had invitáljunk téged egy ezzel kapcsolatban sűrűn látogatott youtube videóhoz! Az első csókolózás gondolatából eredő izgulást gyorsan és hatékonyan lehet levezetni egy jó nevetéssel, amiről a videó alatt található válaszok gondoskodnak. Sok sikert az első alkalomhoz, és jó szórakozást a videóhoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése