Pénzből pénzt?

Sokan joggal szkeptikusan tekintenek olyan vagyonszerzési módszerekre, amelyek esetében a pénzt nem hagyományos alkalmazásban, munkából kereshetők. Ezen módszerek azonban egyre népszerűbbek, ami a munkaadók mentalitására és a jelenlegi gazdasági helyzetre vezethető vissza.

pénzről gondolkodó nő


Azt tudni kell, hogy általában ahogyan haladunk a hagyományos pénzszerzési módszerektől a különlegesnek mondhatókig, úgy egyre megnő a bevételszerzés, illetve a befektetett összeg elvesztésének kockázata. Akárhogyan is szeretnénk pénzhez jutni, mindig van egy befektetési alapunk. Ez egy hagyományos alkalmazottra vetítve az utazási és egyéb olyan költséget jelent, amelyet a munkavállalás hoz létre. Amíg az alkalmazott minden napja után még próba időben is garantáltan megtérítheti, sőt kamatoztathatja a pénzét, addig egy szélsőséges példával élve, a rulett asztalnál jóval kevesebb esélye van erre. Műs részről viszont nem hunyhatunk szemet afelett, hogy sokkal nagyobb bevételre tehet szert az, aki ötös lottón játszik, mint az aki havi fix bérért robotol be minden áldott nap.

Pénz


A továbbiakban néhány nem hagyományos pénzszerzési lehetőséget szeretnénk bemutatni, melyek kipróbálásáért, használatáért mindamellett, hogy nem illegálisak, nem vállalunk felelősséget.

Deviza nemek közti kereskedés
A pénzszerzés egyre népszerűbb formája, ahol tulajdonképpen valóban pénzből csinálhatunk pénzt. A deviza nemekkel való kereskedelem lényege az, hogy akkor vásároljunk olyan devizából nagy mennyiséget, amely valamilyen, lehetőleg általunk ismert okok miatt lecsökkent, de behatárolható az eredeti árra való visszaemelkedésének időpontja, vagy legalábbis megsaccolható. A nyereséget az fogja meghatározni, hogy milyen olcsón veszünk egy adott devizát és milyen gyorsan adunk túl rajta, mennyivel több áron. Előnye, hogy a szemfüles kereskedők biztos tartós jövedelemhez juthat, hátránya, hogy váratlan események bekövetkeztekor sokat veszíthetünk.

Franchise rendszerek, piramis terjesztés, forgalmazás
A vállalkozók régi nagy kedvence, vagy átka. Bizonyos esetben magányszemélyek is csatlakozhatnak hozzá. A Franchise rendszerek lényege, hogy egy adott terméket forgalmazó cég nem a termék hagyományos úton való terjesztésére támaszkodik, hanem partnereket épít egy hálózatba, mely tagságnak olyan feltételeket határoz meg, ami elősegíti a termék gyors terjesztését és értékesítését. Ez azért is jó a vállalatoknak, mert sok reklámköltségtől szabadulnak meg, hiszen a csatlakozó tagoknak kell reklámozniuk a terméket a potenciális vásárlóknak. Hogy miért jó ehhez csatlakozni? Mert sok esetben mi is további partnereket vehetünk fel, akik után jutalékot kapunk és persze a termékekkel való kereskedés útján is bevételhez jutunk. A rendszer leginkább városokban működik a leghatékonyabban. Hátránya, hogy ha mi vagyunk a terjesztési piramis alján, és nincsenek meg a terjesztési lehetőségeink, esetleg már telítődik a piac, akkor könnyen hoppon maradhatunk.

Szerencse játék
Egyre népszerűbb manapság az online szerencse játék. Arról nincsenek adataink, hogy hányan élnek vagy próbálkoznak élni ezzel a lehetőséggel, de az biztos, hogy manapság jóval inkább hirdetik magukat a meggazdagodást ígérő online szerencsejátékkal foglalkozó cégek. Vannak és voltak azonban olyanok, akik felismerték az egyes szerencsejátékokban fellelhető logikai esélynövelést, mellyel statisztikailag biztosítani tudják maguknak, hogy egy adott játékban sokkal többször nyerjenek, mint veszítsenek, vagy amikor nyernek, jóval többet nyerjenek, mint amit veszítenek rossz állás esetén.
A módszer egyáltalán nem ördögtől való, halhattunk már olyan zseni programozókról, akiket kitiltottak Vegasból, mert olyan memóriával rendelkeztek, hogy a blackjack asztalnál sorba megjegyezték a lapokat, így amikor kiosztásra kerültek, nagyjából megtudták határozni, hogy a banknak mennyi esélye van a nyerésre.
Másik népszerű módszer a rulett asztalon piros vagy feketét játszani, ahol nem a rulett asztalon található egy-egy számra helyezünk zsetonokat, hanem vagy csak a feketére, vagy csak a vörösre. A módszer lényege dióhéjban annyi, hogy ha a feltett összeget elveszítjük, akkor annyival teszünk többet a következő körben, amivel ha nyerünk visszanyerjük az elveszett összeget. Ehhez azonban kis tétekkel és minél több befektetési alappal kell kezdenünk. Ha ügyesen számolunk, akkor csak nyerhetünk, hiszen statisztikailag lehetetlen, hogy  például zsinórban tízszer veszítsünk. A vesztések lehetséges számát a befektetésünk határozza meg, ugyanis minden egyes vesztéssel nagyobbat kell rákontráznunk. Nagyon figyelni kell a csaló asztalokat, illetve kockázatos az online kaszinók esetében alkalmazni a módszert, ahol a számítógép megunhatja a sikerünket és a statisztikailag lehetetlennek számító vesztés arányt generálhat.
És persze itt az örök vesztesek nagy játéka, az ötös lottó is, ahol 90 számból kell ötöt eltalálnunk. A játék azért népszerű, mert viszonylag kis befektetési alappal hatalmas pénzt lehet nyerni, azonban arról sokan megfeledkeznek, hogy egy koponyába történő villámcsapásnak is nagyobb az esélye, mint beletrafálni a főnyereménybe. A lottó megszállottak számlájára legyen írva, mindennek ellenére sokan nyertek már több száz ezer forintot ezzel a módszerrel, azonban még többeknek hétről hétre be kell érniük a 3-as, 2-es találatokból származó apróbb jövedelmekből.

Ha te is ismersz alternatív pénzszerzési lehetőségeket, melyekről még nem írtunk, oszd meg velünk kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése