Hogyan tudok hízni?

Sokak számára meglepő lehet, de sokan nem csak fogyni, hanem hízni is szeretnének. Előfordulhat, hogy valakinek nem a súlyfelesleggel van problémája, hanem éppen ellenkezőleg, hízni szeretne.

sovány nő
Látszólag sok szempontból könnyebb dolga van egy sovány személynek, mint egy túlsúlyosnak, de ez nem mindig igaz. A szervezet ellenállásának a súlyfelesleg és izom felszedésének több oka is lehet. Ha mindenképpen alaposan utána akarunk járni soványságunknak, érdemes kivizsgáltatni magunkat. Előfordulhat, hogy valamilyen betegség, vagy valamilyen parazita akadályozza meg a szervezetünkbe bevitt táplálék megfelelő felszívódását, vagy csak rosszul táplálkozunk, ezért kifejezetten előnyös legalább egy vértesztet végeztetni.

Persze nem csak betegségek következménye lehet a soványság. Előfordulhat, hogy genetikailag, öröklött tulajdonságként alakult ki a sovány testalkat. Ez  azonban még mindig nem akadályoz meg senkit abban, hogy ezen változtasson.

Azoknak, akik nem szeretnének alaposan utánajárni a problémájuknak, esetleg jól tudják, hogy keveset esznek, keveset mozognak, számukra áll most itt egy lehetséges segítségnyújtás.

Egy hamburgerElőször döntsük el, hogy milyen végcélt szeretnénk elérni. A súlygyarapodást izomtömeg építésével, vagy csak egy kis zsír-párnázással akarjuk orvosolni, esetleg együtt a kettőt? Az emberi súly gyarapításához arra kell törekedni, hogy minél kevesebb kalóriát égessen el szervezetünk és minél több jusson be. Lehet hogy rendesen táplálkozol, de annyira rohanásból áll az egész életed, olyan sokat mozogsz, hogy a napi kalóriabeviteled nem elegendő súlyod gyarapításához. Igyekezz kevesebbet mozogni és minél több szénhidrát tartalmú ételt fogyasztani, illetve minden magas energiatartalmú ételt! Ilyenek lehetnek a kenyér, rizs, olajok, csoki, cukor és cukor tartalmú üdítőitalok. Ha nem csak tested zsír százalékát szeretnéd gyarapítani, akkor mindenképpen érdemes az étrendedbe kellő mennyiségű fehérjét beiktatni, melyhez főleg babból, húsból és tojásból juthatsz hozzá. Az izom és a zsír szövetek építéséhez szükséges ásványi anyagokat természetes alapú multivitaminok pótolhatják, vagy kiegészíthetik. Ez persze nem feltétlenül szükséges, ha eltudod érni, hogy ezentúl változatosan táplálkozz.

Ha van valami jó tipped, hogyan hízhat meg gyorsan az aki éppenséggel erre törekszik, akkor írd meg a komment részbe! Minden ötletet örömmel fogadunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése