Hányféle állat él a földön?

Kétségtelenül több millióra tehető a földön élő fajok számát, melyet tovább bővítenek a bogarak, egysejtű élőlények, vírusok.

Pontosan ezidáig nem sikerült meghatározni a földön élő állatfajok számának mennyiségét. Ez nem véletlen, hiszen elképzelhető, hogy nagy részüket még fel sem fedeztük. Kutatók mostanában (2011-2012) kezdték felfedezni, hogy a tengerek mélyén, ahová még a fény sem jut le szintén nem csak kialakulhat az élet, hanem meg is található, különböző tengeri férgek, medúzák és egyéb különleges élőlények formájában.

Az eddigi legpontosabb becslés szerint 8,7 millió faj él a földön, de ebben a meghatározásban sem választják el az állati, növényi, egyéb fajokat. Fontos hozzátenni, hogy ez a becslés sem tartalmazza pl a baktériumokat, de egyéb mikroorganizmusokat sem. Nehéz is lenne számon tartani az ilyen apró élőlények faji besorolását, hiszen általánosságban elmondhatjuk, hogy minél kezdetlegesebb egy élőlény, minél kisebb, annál gyakrabban mutálódik, kvázi új fajokat teremtve ezzel a törzsében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése